Servicii Profesionale DDD - Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie - Preventive si Curative
În vederea protecției activelor dumneavoastră, ProLogicFM propune un program complet împotriva vectorilor și dăunătorilor cu care vă confruntați, în trei pași, după cum urmează:
1. Dezinsecție
Dezinsecția este ansamblul mijloacelor și metodelor de prevenire și combatere a artropodelor, vinovate de vehicularea bolilor infecto-contagioase și parazitare pentru om și animale, sau generatoare de disconfort, cu substanțe specifice.
Din punct de vedere practic, dezinsecția poate fi de două feluri:
- Preventivă (profilactică) – are scopul de a împiedica înmulțirea și răspândirea dăunătorilor, prin crearea de condiții nefavorabile dezvoltării acestora. Trebuie să aibă caracter permanent, de preferință trimestrial.
- Curativă (terapeutică sau de combatere) – urmărește distrugerea și îndepărtarea insectelor și artropodelor din unitatea asupra căreia se acționează. Se realizează la intervale repetate și este urmată de dezinsecția profilactică.
2. Deratizare
Deratizarea reprezintă un complex de măsuri aplicate permanent în scopul distrugerii rozătoarelor dăunătoare, vectori de maladii transmisibile și/sau generatoare de disconfort.
Rozătoarele sunt mamiferele cele mai răspândite, reprezentând o treime din fauna globului. Șoarecii și mai ales șobolanii sunt rezervoare de infecție și vectori ai unor boli precum: trichineloză, leptospiroză, bruceloză, febră aftoasă, gastroenterită virotică, antrax, toxiinfecții alimentare etc.
Măsurile de combatere sunt preventivo-profilactice-defensive, realizate prin împiedicarea pătrunderii și stabilirii rozătoarelor în obiective, îndepărtarea surselor de apă și hrană, distrugerea locurilor de adăpostire.
Substanțele raticide folosite în acțiunile de deratizare vor fi sub formă de momeli gata preparate (pe suport cerealier sau baton cerat). Momelile toxice vor fi amplasate în recipiente din plastic, inscripționate cu "Pericol de otrăvire" sau "Atenție otravă", menționând substanța folosită și numărul de contact al prestatorului. Acestea sunt denumite stații de intoxicare.
3. Dezinfectie
Dezinfectia este o metodă de igienizare, constând în operațiuni de prevenire și combatere a bolilor infecțioase și parazitare, urmărind distrugerea germenilor patogeni de pe suprafețele tratate.
Dezinfectia previne dezvoltarea germenilor patogeni și combate răspândirea în masă a bolilor transmisibile.
Poate fi:
- Preventivă (profilactică) – are ca scop distrugerea germenilor patogeni sau condiționat patogeni care constituie microbismul local.
- De necesitate – se efectuează pentru combaterea unor boli infecțioase sau parazitare, din momentul apariției cazurilor până la eliminarea focarului.
Dezinfectia profilactică completează curățenia, dar nu o înlocuiește și nu poate substitui sterilizarea.
Este operația care distruge microorganismele patogene și parazite și diminuează flora saprofită, aplicabilă în spații de producție alimentară, depozite, echipamente de protecție, zone de trafic intens și grupuri sanitare.